Ce înseamnă să faci web design
Nu voi încerca să definesc fraza web design ci să vorbesc despre importanța web designing-ului în special. Ce înseamnă să construiești un site bun și ce necesita acesta.
În primul rând ai nevoie de imaginație! Nu este de ajuns să pui în pagina conținut.
Web designing-ul constă în mare parte în scriere de coduri și câteodată nu este de ajuns să folosești o tema prefabricata pe care doar să o editezi pe parcurs. Clienții(dacă faci asta pentru cineva), pot sa iți prezinte nenumărate idei pe care nu le vei putea realiza folosind clasic o singură tema și o aplicație care “îți poate garanta crearea site-ului în câteva minute”. Am vorbit în trecut despre N “web designeri” care iți pot realiza site-ul pentru 100 ron, vezi aici
Personal, eu încerc prima dată să înțeleg ce își dorește clientul, ce așteptări are de la viitorul site, și dacă este un produs sau un site care vinde, să aflu ce anume definește cel mai bine produsul pentru care fac design. Urmează partea distractiva (în cazul în care site-ul/produsul se realizează de la zero): Foarte important este logo-ul site-ului, firmei sau produsului. Știm foarte bine ca o imagine buna vinde. Așadar crearea unui logo implică cea mai mare importanța la început. după aceea se alege o paletă de culori pe care se va merge în realizarea site-ului. Nu poți colora un site cu toate culorile curcubeului și în același timp să arunci poze pe home page(nu va atrage public, din contra, majoritatea fug de astfel de site-uri).
După ce am stabilit și realizat partea de culori și am ales tema, urmează să îl facem să funcționeze cum trebuie. Când spun cum trebuie, ma refer la un site care obligatoriu trebuie sa se încarce super repede, meniul și conținutul trebuie să facă utilizatorul să se simtă bine navigând, iar poziționarea acestuia trebuie făcuta în așa fel încât sa fie foarte ușor de utilizat și accesat.
Suntem în 2019 așa că majoritatea utilizatorilor vor accesa site-ul de pe mobil deci, trebuie optimizat maxim pentru toate platformele (pc,mobil,tabletă).
De obicei design-ul diferă mult intre mobil și pc dar ideea și parametri trebuie să rămână aceiași.
Fotografiile trebuie alese și aranjate în ordine și armonie (nimănui nu-i place haos-ul). De exemplu, dacă ai un site de prezentare cu temă pe culorile negru-rosu, și în primul rând ai 6 poze cu tricouri negre-roșii, ar fi o mare greșeală să adaugi o poză cu un tricou verde. Ori gândești bine aranjarea fotografiilor ori creezi o altă rubrica.
Trebuie făcut backlink și seo on page, altfel degeaba ai un website. Dar despre asta voi scrie altădată…
Dacă vrei să îmi prezinți proiectul tău, ai nevoie de ajutor sau de un sfat, folosește butonul de contact!