Cum sa faci bani din fotografie / Vindeți pozele online

CUM SA FACI BANI DIN FOTOGRAFIE / VINDE-ȚI POZELE ONLINE

Fotografia de Stock și cum poți face bani datorita ei!

Sunt nenumărate căi de a-ți vinde fotografiile de stock și extrem de multe site-uri în care poți să faci bani online, dar acum voi vorbii în special despre un singur site de fotografie, care din punctul meu de vedere este cel mai bun de pe piață, acela fiind Shutterstock.

Fiind cel mai accesat website de fotografie stock, este locul ideal de a începe să îți vinzi fotografiile! Shutterstock Furnizează peste 125 de milioane de imagini cu licenţă, 6 milioane de videoclipuri şi melodii către aproape 1,7 milioane de clienţi din 150 de ţări.

Peste 190.000 de colaboratori aprovizionează platforma, zilnic, cu aproape 150.000 de materiale.

Cele mai căutate fotografii de stock sunt:

~Fotografii cu persoane care înfățișează diferite ipostaze pe fundal alb (Femeie îmbrăcată office cu un laptop în mână, muncitor cu o unealtă, avocat, doctor, copil la școală, etc).

~Fotografii de produs inedite, png/ vector.

~Fotografii în care sunt imortalizate greve, scene de interes public, evenimente speciale în oraș, de natura politica etc.

~Fotografii despre mediu și importanța acestuia, poluare și impactul asupra noastră: Fotografii cu tomberoane de gunoi pline, animale prinse în diferite deșeuri, parcuri pline de gunoaie etc. exemplu de plata:

Ce nu se vinde! :

Acestea sunt categoriile de fotografii în care sunt foarte slabe șanse sa vinzi ceva, fiind sute de mii de astfel de poze online…

~Fotografii cu animale de companie (caței, pisici)

~fotografii cu flori

~fotografii cu peisaje

Cât poți câștiga?

Pentru fiecare imagine vândută fotograful încasează în jur de 40 de cenţi. Fiecare fotografie se poate vinde de nenumărate ori!

O altă modalitate de a face bani este de a aduce clienți sau fotografi pe site.

Dacă aduci clienți poți câștiga 20% din prima lor plata până la 200$.

Dacă aduci fotografi pe platformă, poți câștiga pentru primii 2 ani $0.04 pentru fiecare poză vândută de aceștia ori de câte ori a fost vândută. sau 10% din încasările câștigate din vânzarea unui clip video.

Sfaturi

~Răbdare! Nu te aștepta să câștigi mult din prima lună!

~Ia-ți aparatul de fotografiat peste tot! Imortalizează orice! undeva în lume cineva are nevoie și cauta să cumpere cele mai ciudate cadre.

De exemplu, eu am vândut de mai multe ori o poza cu niște mere stricate.

Postează ori de câte ori ai ocazia! încearcă să îți faci o galerie de sute, mii de fotografii.

Dacă consideri că ai destule poze în computer ce merită vândute, accesează link-ul de mai jos:

https://www.shutterstock.com

Pentru a vedea portofoliul meu click aici

8 thoughts on “Cum sa faci bani din fotografie / Vindeți pozele online”

  1. Pingback: Fotografie stock, gratuit sau cu bani? – Webflexible

  2. Super misto articolul! imi fac si eu cont pe shutterstock. Ce parere ai despre dreamstime.com? Auzisem ca acolo sunt incasarile mai mari.

  3. Nici macar nu mai primesc poze ca au cu miile de acelasi fel. Si trebuie sa ai cel putin 1000 de poze acceptate ca sa castigi ceva, asa ca liati.va gandul si luati un job normal

    1. Nu te gandi la asta ca la un job deocamdata, da, trebuie sa postezi sute, chiar mii de poze pentru a castiga ceva substantial, dar mai bine mai tarziu decat niciodata! Probabil nu ti-au acceptat pozele din alte motive nu pentru ca au prea multe similare. Citeste termenii si conditiile lor si o sa vezi ce nu se accepta. O data ce ai inceput sa postezi periodic, pozele tale incep sa apara in sectiunea noutati si o sa vezi ca incep sa vina si vanzarile! Succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published.