Ce inseamna Responsive web design ?

ce inseamna Responsive web design

Ce inseamna Responsive web design ?

Responsive web design (RWD) este o metoda de design web care se concentreaza pe adaptarea site-urilor la diferitele ecrane si dispozitive prin care sunt accesate. Astfel, un site care foloseste RWD va arata si va functiona bine indiferent daca este accesat de pe un calculator, un telefon mobil sau orice alt dispozitiv.

RWD se bazeaza pe utilizarea de coduri de programare precum HTML, CSS si JavaScript pentru a face site-ul adaptabil la diferitele dimensiuni de ecran. Acest lucru inseamna ca elementele site-ului, cum ar fi imagini, texte, butoane si alte elemente de interactiune, se vor redimensiona si reorganiza in mod automat in functie de dimensiunea ecranului.

RWD este important deoarece permite site-urilor sa fie accesate de pe orice dispozitiv, ceea ce poate atrage mai multi vizitatori si poate imbunatati experienta acestora. De asemenea, RWD poate ajuta la optimizarea SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare) deoarece motoarele de cautare au inceput sa acorde mai multa importanta site-urilor care sunt optimizate pentru dispozitive mobile.

Leave a Comment

Your email address will not be published.