Cum aleg un web designer

Cum aleg un web designer

Mai nou, trăind în era tehnologiei, mai toată lumea știe să facă un website, de la colegul de serviciu până la puștiul de la etajul 5.

În zilele noastre găsești tot felul de aplicații care se laudă că pot face treaba în locul tău printr-un sistem simpatic de drag and drop. Dar câte din aceste aplicații pot realiza ceea ce iți dorești tu cu adevarat?! Aproape nici una!

Este de ajuns să cauți pe Google “web design” și vei găsi sute de anunțuri. Să cauți pe Olx sau oricare alt site de anunțuri și ai să rămâi uimit câți se laudă că îți pot realiza un website pentru o sumă modică (am găsit anunțuri în care “web designer-ul construia de la zero un site pentru suma de 100 ron).

Așadar e simplu, dacă vrei un website poți vorbi cu puștiul  de deasupra și ți-l poate realiza pentru 100 ron (ironie).

Bun, dacă toată lumea este expertă, cum găsesc un web designer bun?!

În primul rând cere să vezi câteva din proiectele pe care le-a realizat! Cere recomandări și contactează vechii lui clienți!

Firmă sau Freelancer?!

“Nu știu ce să aleg, o firmă sau un freelancer? care este diferența?!”

Pune în balanță beneficiile și dezavantajele!

Firmă

DEZAVANTAJE:

O firmă de web design poate avea experiență și mulți ani în domeniu, dar pe lângă serviciile oferite va trebui să plătești și ceea ce nu primești. Exemplu: O firmă ca să îți ofere ție un website, mai întâi trebuie să-și plătească angajații. Și de ce să plătești tu pentru femeia de servici sau pentru factura de la întreținerea biroului?!

Alt dezavantaj ar fi îndelunga așteptare. Având foarte mulți clienți, o firmă îți poate amâna proiectul câteva luni sau chiar un an (cunosc cazuri).

AVANTAJE:

Vei primi un produs de calitate, iar pentru asta vei avea factură. Poți să ai asistență pe viitor și poți să fii sigur că personalul are experiență.

Freelancer

DEZAVANTAJE:

Să găsești un web master freelancer foarte bun în ceea ce face este foarte greu. Cum am scris și mai sus, oricine se poate lăuda;-).

Nu primești factură.

AVANTAJE:

Dacă, însă ai găsit pe cineva competent care își stăpânește bine meseria ai făcut “afacerea vieții”. Un freelancer te va scuti de cheltuieli uriașe, fără să mai trebuiască să plătești tot felul de taxe impuse de firme.

Timpul realizării proiectului se va diminua semnificativ, probabil tu fiind sigurul client în momentul de față.

Poți creea o prietenie cu acesta astfel încât ori de câte ori vei avea nevoie de ajutor, el va fi încântat să te ajute. Nu vei fi condiționat de un program fix și o listă de așteptare cum se întâmplă în cazul firmelor.

Mihai Alin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *